Za djecu


LIKOVNA RADIONICA ZA PREDŠKOLCE “STVARAJMO ZAJEDNO”

Manja djeca najviše razvijaju kreativnost i maštu kroz rad u različitim likovnim tehnikama i kroz razne teme. Zato su nam programi za mlađu djecu vrlo raznovrsni i omogućuju djeci iskustvo rada u najrazličitijim tehnikama, kao i rad u najrazličitijim kombiniranim tehnikama.


ARTmix KREATIVNI PROGRAM ZA DJECU OD 7-14 GODINA

Kreativni programi obogaćuju vizualnu percepciju i razvijaju kreativno mišljenje, ponajviše kod djece i mladih, koja kroz ciljane programe jako brzo napreduju u svom razvoju. Uvijek ističemo da je bolje uključiti djecu u kreativne programe što ranije. Tu mislimo na niže razrede osnovne škole, a idealno je ako djeca počinju pohađati likovne radionice u dobi od 7 do 10 godina.

Iz našeg iskustva likovnih pedagoga i rada u školi zaključili smo da oni koji se dodatno, izvan školskog programa, uključuju u razne likovne programe, postižu i bolje rezultate u redovitom školskom programu i puno više razviju talenat.

U radionicama koje organiziramo sudjeluju najviše djeca osnovnoškolske dobi, a oni su nam jako važni jer upravo u toj dobi djeca najviše pamte, upijaju i spoznaju nove tehnike i znanja.

U toj dobi mašta je na visokoj razini što pozitivno utječe na kreativne rezultate i pristup likovnim problemima. Likovno stvaralaštvo potiče koncentraciju kod djece, stvara osjećaj opuštenosti i ugode kao i ushita ako kvalitetno svladaju određeni likovni problem.

Svaka od radionica ima svoju temu, tehniku i način rada, kao i ciljeve.

U dosta radionica bavimo se i dizajnom, a tijekom godine zajedno posjećujemo galerije i muzeje , a nakon posjeta stvaramo inspirirani onim što smo vidjeli. Na našim radionicama djeca uče i istražuju kroz igru i eksperimentiranja u najrazličitijim likovnim tehnikama, a kreativno izražavanje razvija inteligenciju i potiče maštu. Osim rada u slikarskim i crtaćim tehnikama djecu potičemo često i na kombiniranje tehnika koja rezultiraju jako zanimnljivim rješenjima.