Edukativni projekti

Uz redovite programe koji uključuju najrazličitije likovne radionice za vrijeme trajanja školske godine, Udruga Artmix sudjeluje u osmišljavanju, organiziranju i provođenju velikih edukativnih projekata u suradnji s osnovnim i srednjim školama, fakultetima, kulturnim centrima, muzejima, socijalnim ustanovama, bolnicama, knjižnicama i drugim organizacijama, udrugama i institucijama.


PROJEKT: RICHTER 100

Važan aspekt rada Centra za kreativni razvoj ARTMIX koncipiran je u pripremi i kreiranju različitih edukativnih projekata i njihovim realizacijama u suradnji s drugim obrazovnim i kulturnim institucijama. Jedan od takvih velikih projekata koji smo ostvarili u protekloj godini bio je RICHTER 100.

Proveli smo ga u partnerstvu s Centrom za kulturu A. Cesarca i Muzejom suvremene umjetnosti, a u njega su bili uključeni učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Škole za modu i dizajn, te studenti Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta.


PROJEKT: OSLIKAVANJE ZIDA U OŠ PAVLEKA MIŠKINE

Upravo je u završnoj fazi naš projekt oslikavanja MURALA u osnovnoj školi Pavleka Miškine.

Projekt je podržao i financirao Gradski ured za kulturu.

Unutar ovog projekta bile su organizirane likovne radionice unutar nastave likovne kulture u školi, na kojima su učenici viših razreda osnovne naslikali skice za mural, tj. kompozicije-skice inspirirane velikim umjetnikom Vjenceslavom Richterom. 18.5.2018 krenuli smo s oslikavanjem zida. Nakon izbora najboljih skica, djeca sada pod vodstvom likovne pedagoginje i akademske slikarice Ksenije Filipović (iz Udruge Artmix) oslikali veliki mural.


LIKOVNE RADIONICE U BOLNICAMA I CENTRIMA ZA SOCIJALNU SKRB

Organiziramo likovne radionice i u bolnicma, pa smo više puta gostovali u Bolnici Rebro, u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Kukuljevićevoj i redovito imamo likovne radionice u centrima za socijalnu skrb.


LIKOVNE RADIONICE U KNJIŽNICAMA

Surađujemo i s knjižnicama, gdje zajedno voditelji i polaznici radionica oslikavaju zidove i izloge na razne teme iz književnosti.

Inspiracija za oslikavanje knjižnice zadnji puta su nam bila djela Ivane Brlić Mažuranić.

U radionice oslikavanja knjižnica uključujemo naše najbolje članove i u ovim radionicama slikamo direktno na staklu ili zidu.


PROJEKT PENKALA ART

U tijeku je i projekt PENKALA ART koji sadrži niz zanimljivih likovnih radionica po osnovnim školama u čast Eduarda Slavoljuba Penkale, a program smo osmislili za 4. razrede osnovne škole u suradnji i u organizaciji Centra za kulturu Augusta Cesarca, s kojim već više godina uspješno surađujemo.


Otvoreni smo za suradnju i zanimljive projekte sa muzejima, školama, kulturnim centrima, izdavačkim kućama, bolnicama, centrima za socijalni rad, udrugama i drugim organizacijama s ciljem unaprijeđenja kulturnog života i razvoja likovnosti kod raznih skupina ljudi i djece.

Pozivamo sve one koji bi htjeli surađivati s nama i sudjelovati u edukativnim projektima ili imaju konkretnu ideju/ temu koju bi htjeli realizirati uz našu pomoć, da nas se jave na mail: ksenija.msu@gmail.com, centar.artmix@gmail.com ili putem poruke na Facebook stranici.