O nama


Centar za kreativni razvoj „ARTMIX“ je udruga osnovana 2010. godine s ciljem promicanja likovne umjetnosti i stvaralaštva kroz različite likovne programe namijenjene djeci, mladima i odraslima.

Udruga okuplja profesore i stručnjake s područja umjetnosti i primijenjenih umjetnosti: profesore likovne kulture, akademske umjetnike, muzejske pedagoge, scenografe, dizajnere, fotografe, itd. koji provode zanimljive likovne radionice, programe i predavanja kojima je cilj proširivanje znanja o umjetnosti i primijenjenoj umjetnosti te razvijanje kreativnosti i talenata kod polaznika.

Ciljevi djelovanja su nam: razvijanje interesa i ljubavi prema kulturi i umjetnosti, poboljšanje kvalitete života pojedinca i društva kroz vizualno osvještavanje i osobni razvoj, promicanje kulture i umjetnosti posebno u kvartovima gdje nema dovoljno kreativnih sadržaja, razvijanje umjetničkih senzibiliteta i talenata, poticanje razvoja osobnosti i kreativnog mišljenja, te kreativno provođenje slobodnog vremena, kao i prevencija neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži.

Naši redoviti programi tokom godine koje smo kreirali s ciljem što boljeg razvoja kreativnosti i stjecanja znanja o likovnoj umjetnosti su:

  • Kreativne likovne radionice za djecu školske i predškolske dobi
  • Kreativni programi i tečajevi za mlade od 14 do 25 godina
  • Pripremni programi za srednje umjetničke škole
  • Pripremni programi za fakultete (Akademija likovnih umjetnosti, TTF, Grafički dizajn, itd. ) 
  • Tematske kreativne radionice i tečajevi za odrasle.

Organiziramo i velike edukativne projekte u suradnji s drugim institucijama: muzejima, kulturnim centrima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima, knjižnicama, bolnicama, centrima za socijalnu skrb, itd.

Cilj edukativnih projekata je osmišljavanje i provođenje onih programa koji uz jačanje kreativnih sposobnosti proširuju svijest i znanje o važnim pojmovima i ličnostima iz hrvatske i svjetske kulture i umjetnosti.  

Naša vizija je osmišljavanje, organiziranje i provođenje aktivnosti i edukativnih programa koji predstavljau pedagoški, didaktički i  metodički osmišljene aktivnosti kojima se sinergijski razvijaju vizualne, kreativne, motoričke i mentalne sposobnosti polaznika.

Naša misija je promicanje kulture, umjetnosti i primijenjenih umjetnosti, razvijanje likovnih vještina i talenata, podučavanje likovnog jezika i likovnih tehnika,te podizanje svijesti o njihovoj praktičnoj primjenjivosti.

Na kraju svake školske godine organiziramo izložbu polaznika, gdje možete vidjeti vidjeti presjek cjelogodišnjeg stvaralaštva.

Otvorenje završne izložbe je sredinom lipnja, zadnji tjedan škole, a na izložbi su izloženi najbolji radovi svih polaznika nastali tijekom godine dana.